Dedert Icesticks bestaat sinds 1972:

1972: Marinus Dedert ontwerpt een machine die honderd icesticks tegelijkertijd produceert. Samen met zijn vrouw start hij het bedrijf Dedert Paktoe.
1979: Vanwege de bloei van het bedrijf wordt de machine uitgebreid. Hierdoor kan Dedert Paktoe de icesticks pasteuriseren. De gepasteuriseerde ijsjes zijn minstens twee jaar houdbaar, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen.
1992: Marinus Dedert overlijdt. Dedert Paktoe wordt verder geleid door Janneke en Alfred van der Meij-Dedert, die al jaren in het bedrijf werken.
1992-nu: Het bedrijf blijft zich ontwikkelen. Zo worden de machines computergestuurd.
2006-nu: Dedert Paktoe wordt gecertificeerd voor de voedselveiligheid. Het bedrijf ontvangt het IFS-certificaat ‘high level’. Dit betekent dat er gewerkt wordt volgens een kwaliteitssysteem, dat het productieproces wordt gecontroleerd en dat het product veilig is.
Nu:
Dedert Paktoe, nu genaamd Dedert Icesticks, werkt nog steeds volgens de missie van Marinus Dedert. Het bedrijf maakt een kwalitatief hoogwaardig product voor een relatief lage prijs. Het team van Dedert Icesticks waarborgt de kwaliteit van de icesticks.