1972  Marinus Dedert start samen met zijn vrouw Jozijna het bedrijf Dedert Paktoe in Horst. Hij ontwerpt een machine die honderd waterijsjes van 50 ml tegelijkertijd produceert. Met deze machine wordt nog steeds geproduceerd, natuurlijk met de nodige aanpassingen. 

1979 Vanwege de bloei van het bedrijf kan er geïnvesteerd worden in vernieuwingen, als eerste wordt er een pasteur gebouwd. De pasteur verhit de icesticks, dit zorgt ervoor dat er geen conserveringsmiddel gebruikt hoeft te worden om de houdbaarheid van minstens twee en een half jaar na productiedatum te garanderen.

1981  Janneke van der Meij - Dedert en Alfred van der Meij nemen samen het besluit om bij Dedert Paktoe te gaan werken, Alfred heeft veel kennis op technisch vlak en Janneke op organisatorisch gebied en personeelsbeleid.

1983  Vanwege de bloei van het bedrijf wordt er een tweede machine gebouwd. Hier worden 60 ijsjes mee op een rij gemaakt. Met deze machine kan Dedert Paktoe twee verschillende icesticks maken, namelijk 40 ml en 60 ml ijsjes.

1992  Marinus Dedert komt plotseling te overlijden tijdens een hele warme zomer. Dedert Paktoe wordt overgenomen door Janneke en Alfred van der Meij - Dedert. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen, zo worden o.a. de machines computergestuurd.

2004  Het bedrijf groeit en daarom vindt er een verbouwing plaats met het specifieke doel uitbreiding van het magazijn. Hierdoor kan er op voorraad geproduceerd worden, om in het hoogseizoen geen 'nee' te hoeven verkopen.

2006  Dedert Paktoe wil graag kwaliteit leveren, daarom introduceren ze in het bedrijf IFS Food. Dit is een kwaliteitssysteem om voedselveiligheid van voedingsmiddelen te waarborgen. Het bedrijf behaalt het certificaat met zelfs 'high level'. Deze 'hoge' certificering wordt jaarlijks behaald en is een kroon op het werk.

2010  Dedert Paktoe is klaar voor een nieuwe stap; de naam wordt gewijzigd naar Dedert Icesticks. Deze naam geeft beter weer wat het bedrijf doet. Ook neemt Dedert Icesticks bewust afscheid van Haribo, de aantallen dalen en de marges nemen af. Dit geeft  mogelijkheden om de Duitse markt direct te beleveren. Dit is een goede keuze, het bedrijf begint opnieuw te bloeien. Daarnaast worden ijsjes vanaf nu alleen nog maar geproduceerd met natuurlijke kleuren en aroma’s.

2012  Twee van de drie dochters, Dominique en Marsha van der Meij, stappen het bedrijf in om te ondersteunen en om in de toekomst het bedrijf over te nemen. Met dit in het achterhoofd neemt Alfred beslissingen om te investeren in automatische besturingskasten. Enkele jaren achter elkaar worden belangrijke technische onderdelen aangepakt, zodat het bedrijf minder afhankelijk is van specifieke kennis.

2022 Dedert Icesticks bestaat 50 jaar. Janneke en Alfred gaan genieten van een welverdiend pensioen. Het bedrijf werkt nog steeds volgens de missie van Marinus Dedert en maakt een kwalitatief hoogwaardig product voor een relatief lage prijs. Het team van Dedert Icesticks waarborgt onder leiding van Dominique en Marsha van der Meij de kwaliteit van de icesticks. Er worden jaarlijks 130 miljoen icesticks geproduceerd, die geleverd worden in verschillende landen.